ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία ύποπτα πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για την οχλαγωγία στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες αναζητούμενων υπόπτων

Τρία πρόσωπα έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί και κατηγορηθεί γραπτώς για αδικήματα σχετικά με τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του σταδίου ΑΕΚ Αρένα, στη Λάρνακα, όπου διεξήχθη ο ποδοσφαιρικός αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και Νέα Σαλαμίνα.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για εντοπισμό των προσώπων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια, ενώ φωτογραφίες αριθμού υπόπτων προσώπων δίνονται εκ νέου στη δημοσιότητα με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση και στον εντοπισμό των υπόπτων, καθώς και οτιδήποτε σχετικά με τα επεισόδια, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας στον τηλεφωνικό αριθμό 24-804060 ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Οι φωτογραφίες υπόπτων προσώπων δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία και την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2022, με σκοπό την αναγνώριση των στοιχείων των υπόπτων και τον εντοπισμό τους. Μετά και τη δημοσίευση των φωτογραφιών, δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 20 και 31 ετών, παρουσιάστηκαν στο ΤΑΕ Λάρνακας, ο πρώτος την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος χθες Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου. Οι δύο τους ανακρίθηκαν και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 20χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου η Αστυνομία προχώρησε σε καταχώρηση της υπόθεσης οχλαγωγίας για εκδίκαση. Το Επαρχιακό Δικαστήριο όρισε την επόμενη ημερομηνία ακρόασης στις 03 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα εξέδωσε και διάταγμα προσωρινού αποκλεισμού του 20χρονου κατηγορούμενου, από τους αθλητικούς χώρους.

Τρίτο ύποπτο πρόσωπο, άντρας ηλικίας 33 ετών, εντοπίστηκε χθες το βράδυ από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα που είχε εκδοθεί μετά τη συλλογή πληροφοριών που λήφθηκαν βάσει των φωτογραφιών των υπόπτων που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα. Ο 33χρονος επίσης ανακρίθηκε και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οχλαγωγίας, αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, στη Λάρνακα, μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και της Νέας Σαλαμίνας και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη και ενός αστυνομικού. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός προσώπου, άντρα ηλικίας 51 ετών.

Επεισόδια και τραυματισμοί σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Λάρνακα

Συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη του αγώνα, σημειώθηκε συμπλοκή και πετροβολισμός μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Για την αποκατάσταση της τάξης επενέβησαν αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε ένα πρόσωπο. Μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου αποχώρησε χωρίς να εξεταστεί.

Μετά τη λήξη του αγώνα, κατά την αποχώρηση των οπαδών από το στάδιο, μερίδα οπαδών της μίας ομάδας, έριξε πέτρες εναντίον μελών της Αστυνομίας, που βρίσκονταν στο στάδιο. Με την επέμβαση αντιοχλαγωγικών ομάδων η τάξη αποκαταστάθηκε, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη ενός 51χρονου, για το αυτόφωρο αδίκημα της εξύβρισης.

Ο 51χρονος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των επεισοδίων, μέλος της Αστυνομίας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο, από μπουκάλι που ρίχθηκε εναντίον του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Όπως διαπιστώθηκε υπέστη κατάγματα, δεξιού ζυγωματικού, ρινικού οστού και δεξιού ιγμορείου, καθώς και ανοιχτό θλαστικό τραύμα άνω χείλους.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίσει της διερεύνησης της υπόθεσης.

Σημ.: Φωτογραφία αναζητούμενου προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό, για τον οποίο δίνεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευσή της, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.