ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 25χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 25 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης κατοχής παιδικής πορνογραφίας, απόκτησης πρόσβασης σε παιδική πορνογραφία, και διάδοσης παιδικής πορνογραφίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία μέσω Europol. Σύμφωνα με την πληροφορία, χρήστης λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε μέσω του λογαριασμού του, ένα αρχείο εικόνας με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγέρθηκαν υποψίες εναντίον του 25χρονου υπόπτου, στην κατοικία του οποίου, γύρω στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, έγινε έρευνα με δικαστικό ένταλμα, από τα μέλη της Υποδιεύθυνσης. Κατά την έρευνα ανευρέθηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, για να τύχουν δικανικής εξέτασης, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, ένας πύργος ηλεκτρονικού υπολογιστή, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι φύλαξης ηλεκτρονικών δεδομένων, και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ανακρινόμενος από τα μέλη της Αστυνομίας, ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων, δίνοντας ισχυρισμούς που διερευνώνται. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Την υπόθεση διερευνά ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.