ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 55χρονος σχετικά με υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη 55χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, τον περασμένο Ιανουάριο, από 57χρονη, κάτοικο Λεμεσού. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, άνδρας με τον οποίο επικοινωνούσαν μέσω διαδικτύου από το 2018, κατάφερε με διάφορες προφάσεις, να της αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, πείστηκε από τα λεγόμενα του άνδρα αυτού και προχώρησε στην αποστολή χρηματικού ποσού, συνολικού ύψους €24,730, μέσω εμβασμάτων σε τέσσερις διαφορετικούς
λογαριασμούς, σε τράπεζες της Ισπανίας.

Με τη συμβολή των ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι κάτοχος του ενός από τους τέσσερις λογαριασμούς είναι ο 55χρονος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη από την Ισπανική Αστυνομία.
Χθες οι ισπανικές Αρχές παρέδωσαν τον 55χρονο, στην Αστυνομία Κύπρου, μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή και αυτή την υπόθεση, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά στα πρόσωπα με τα οποία έρχεται σε επικοινωνία στο διαδίκτυο και ειδικά όταν μιλά με αγνώστους, στους οποίους δεν πρέπει να δείχνει εύκολα εμπιστοσύνη.

Επιπρόσθετα το κοινό να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε πληρωμή του ζητηθεί. Ακόμη και με την ελάχιστη καταβολή χρηματικού ποσού, οι θύτες γίνονται πιο φορτικοί και ζητούν ακόμα περισσότερα χρήματα.