ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαλέξεις σε εθνοφρουρούς με θέμα τη οδική ασφάλεια

Η Αστυνομική Διέυθυνση Λάρνακας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των οδικών τροχαίων συγκρούσεων, πραγματοποιήσε χθες διάλεξη με θέμα την οδική ασφάλεια, προς τους νεοσύλλεκτους οπλίτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λάρνακας (ΚΕΝ).

Η διάλεξη έγινε από τον υπεύθυνο του Γραφείου Οδικής Ασφάλειας του Κλάδου Τροχαίας της Αστυνομική Διεύθυνσης Λάρνακας σε συνεργασία με τον Πρεσβευτή Οδικής Ασφάλειας 2022 Αλέξη Δημητρίου, την πρόεδρο του Ιδρύματος ¨Γ. Μαυρίκιος¨ κα. Λένα Κατελάρη, μελών της οργανωμένης λέσχης μοτοσικλετιστών Motoriders Club Larnacas και την κλινική ψυχολόγο κα. Ανδρούλλα Μιχαήλ.

Η παρουσίαση ήταν η πρώτη από σειρά διαλέξεων με διάφορα θέματα στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας (που θα ακολουθήσουν κατά την στρατιωτική τους θητεία) και αφορούσε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς και τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα, είτε αυτή είναιπαραβατική ή ορθή συμπεριφορά, θέματα μοτοσικλετιστμού (τόσο για εξοπλισμό ασφαλείας όσο και τους λόγους που απαιτείται η χρήση του μαζί με άλλες πληροφορίες/συμβουλές για την προστασία των μοτοσικλετιστών), βιωματικές διαλέξεις από μητέρα που έχασε το παιδί της καιεπιβάτη οχήματος που κατέληξε παραπληγικός μετά από οδική τροχαία σύγκρουση.

Στην διάλεξη υπήρχε αλληλεπίδραση και συζήτηση με τους εθνοφρουρούς.