ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης προέκυψαν από ελέγχους της Αστυνομίας

Τρεις υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υποστατικά, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 10μ.μ. της 29 ης Ιουλίου, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε υποστατικό στην Αγία Νάπα, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και του ΟΠΕ Αμμοχώστου, εντόπισαν άντρα ηλικίας 23 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, να εργάζεται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Ο 23χρονος συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκε.

Γραπτώς κατηγορήθηκε και ο 52χρονος εργοδότης του 23χρονου, ο οποίος επίσης κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό.

Σε άλλο υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, συγκεκριμένα σε εστιατόριο στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από μέλη της ΥΑ&Μ Αμμοχώστου, το πρωί σήμερα, εντοπίστηκε 26χρονη, υπήκοος τρίτης χώρας, να εργάζεται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Η 26χρονη μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης.

Στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας κλήθηκε και η 50χρονη ιδιοκτήτης του εστιατορίου, η οποία επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης, το βράδυ της 29 ης Ιουλίου, μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας διενήργησαν έρευνα σε υποστατικό στη Λάρνακα, μετά από πληροφορία ότι εκεί εργάζονταν παράνομα υπήκοοι τρίτης χώρας. Κατά την έρευνα στο υποστατικό εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα δύο άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας, όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Εναντίον του 53χρονου εργοδότη τους, διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.