ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών σε 36χρονο για προμήθεια ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης διάρκειας τριάμισι ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 36 ετών, αφού τον έκρινε ένοχο μετά από εκδίκαση υπόθεσης προμήθειας ναρκωτικών και συγκεκριμένα κάνναβης βάρους 2 κιλών περίπου.

Η ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε στην κατοχή του 36χρονου τον περασμένο Νοέμβριο, 2021, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ.

Στις 09 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, ανέκοψαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος σε περιοχή στη Λάρνακα και εντόπισαν εντός του οχήματος, οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 69 γραμμαρίων. Την ίδια ώρα, στην κατοχή του 36χρονου εντοπίστηκαν ένα πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε 4 γραμμάρια περίπου κάνναβης και ένας σπαστήρας στον οποίο υπήρχαν ίχνη κάνναβης.

Ο 36χρονος συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 36χρονο για το αδίκημα της προμήθειας ναρκωτικών, για το οποίο επέβαλε στον 36χρονο ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών, καθώς και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών, για το οποίο επέβαλε στον ίδιο, ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ημερών. Οι ποινές φυλάκισης συντρέχουν.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το Κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.