ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπισμός 2 κιλών περίπου κάνναβης. Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα

Δύο κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΥΚΑΝ, στη Λάρνακα, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν δυο πρόσωπα.

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, που εξασφαλίστηκε από την ΥΚΑΝ,  γύρω στις 12.35μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος, που κινείτο σε δρόμο της Λάρνακας, να σταματήσει για έλεγχο.

            Μόλις ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε τα μέλη της Αστυνομίας, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο. Λόγω της ταχύτητας που ανέπτυξε, συγκρούστηκε με δύο υπηρεσιακά οχήματα προκαλώντας τους εκτεταμένες ζημιές. Το όχημα του 36χρονου ακινητοποιήθηκε λόγω της σύγκρουσης και αυτός συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα των αμελών και απερίσκεπτων πράξεων.

            Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή του 36χρονου ένα πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε 4 γραμμάρια περίπου κάνναβης καθώς επίσης και ένας σπαστήρας στον οποίο υπήρχαν ίχνη κάνναβης και επανασυνελήφθη.

            Στη συνέχεια, κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, εντοπίστηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 2 κιλών και 69 γραμμαρίων.

            Από τη σύγκρουση των οχημάτων, δύο μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο, ενώ τους παρασχέθηκε άδεια ασθενείας. Τα δύο οχήματα της Αστυνομίας όσο και το αυτοκίνητο του 36χρονου, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

            Για την υπόθεση, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου επίσης από την επαρχία Λάρνακας ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί εναντίον του, γύρω στις 9 χθες βράδυ. Ακολούθησε έρευνα στην οικία και το όχημα του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο. Παραλήφθηκαν ωστόσο δύο κινητά του τηλέφωνα για να τύχουν περαιτέρω επιστημονικών εξετάσεων.

            Οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση ενώ η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου συνεχίζουν τις εξετάσεις.