ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Υπαρχηγού Αστυνομίας με αντιπροσωπεία της Αστυνομίας του Surrey

Στο επίκεντρο θέματα προστασίας και πρόληψης εγκλημάτων κατά παιδιών και γυναικών

Εκπροσώπους της Αστυνομίας του Surrey, της Αγγλίας, που βρίσκονται για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, υποδέχθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δημητρίου. Η διμελής αντιπροσωπεία, αποτελείτο από τον Αστυνόμο κ. Rob Harris και τον κ. Andy Smith, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Αρχηγό Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων κ. Chris Eyre.

Η βρετανική αντιπροσωπεία είχε συνάντηση στο Αρχηγείο με επιχειρησιακούς παράγοντες της Αστυνομίας Κύπρου, με επικεφαλής τον Υπαρχηγό κ. Δημητρίου. Η συνάντηση είχε στόχο τη συζήτηση των μέτρων που λαμβάνονται για το θέμα της προστασίας των ευάλωτων θυμάτων και της πρόληψης εγκλημάτων κατά παιδιών και γυναικών. Κατά τη διάρκεια της, έγινε παρουσίαση από τη Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων (Υ.Δ.Υ.Ε.Π) του Αρχηγείου Αστυνομίας κα Κυριακή Λαμπριανίδου, η οποία αφορούσε στο έργο της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης.

Μεταξύ άλλων, η κα Λαμπριανίδου αναφέρθηκε στις υποθέσεις που καταγγέλλονται στην Αστυνομία και αφορούν ευάλωτα πρόσωπα, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, κατά το 2021 καταγγέλθηκαν 3,362 υποθέσεις, σε σύγκριση με το 2021 όπου καταγγέλθηκαν επίσημα 2,020 υποθέσεις και το 2020 όπου καταγγέλθηκαν 1,027 υποθέσεις.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας του Surrey ενημερώθηκαν για  την πρόοδο του έργου της Κυπριακής Αστυνομίας σε υποθέσεις που αφορούν ευάλωτα πρόσωπα με τη δημιουργία των Επαρχιακών Κλιμακίων Βίας στην Οικογένεια και της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων. Επίσης, έτυχε ενημέρωσης για τις  μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζονται με σκοπό την προστασία των ευάλωτων προσώπων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υποθέσεων αυτών.