ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση ύποπτος για διάρρηξη κατοικίας και κλοπή αυτοκινήτου

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα, τέθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 54 ετών, ύποπτος για διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής περιουσίας, κλοπής αυτοκινήτου, καθώς και υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας που ανευρέθηκε μετά από έρευνα στην κατοικία του.

Ο ύποπτος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, γύρω στις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, όταν και εντοπίστηκε στην κατοικία του, από μέλη της Αστυνομίας. Το ένταλμα σύλληψης του, είχε εκδοθεί μετά από στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας και υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, που διαπράχθηκαν στις 03-04 Απριλίου, στην Πάφο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, το βράδυ μεταξύ 03 και 04 Απριλίου, κλάπηκε αυτοκίνητο, αξίας 1,000 ευρώ, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι απέναντι από την κατοικία των ιδιοκτητών του.

Το κλοπιμαίο αυτοκίνητο, φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το πρωί της 4ης Απριλίου, από τον δράστη διάρρηξης κατοικίας, επίσης στην Πάφο, από όπου κλάπηκαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα κοσμήματα, ρολόγια, τσάντες, πορτοφόλια, και άλλα αντικείμενα, με την αξία των κλοπιμαίων να εκτιμάται ότι είναι πέραν των 8,950 ευρώ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, 04 Απριλίου, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε κλαπεί, σταθμευμένο σε περιοχή της Πάφου.

Μετά τον εντοπισμό και σύλληψη του 54χρονου υπόπτου το πρωί σήμερα, έγινε έρευνα στην κατοικία του, όπου ανευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ζεύγη γυαλιών ηλίου, ένα συλλεκτικό μετάλλιο, μία ηλεκτρονική συσκευή παιγνιδιών Playstation, και δύο γυναικείες τσάντες που περιείχαν γυναικεία ρούχα. Για την κατοχή τους, ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσον τα ανευρεθέντα αποτελούν προϊόν κλοπής.

Ακολούθως ο 54χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά.