ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα υπόθεση απάτης διερευνά η Αστυνομία

Νέα υπόθεση απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία η οποία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία 85χρονος κάτοικος Λάρνακας, γύρω στις 2μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό του πρόσωπο, το οποίο του παρουσιάστηκε ως γιατρός. Ο άγνωστος φέρεται να του ανέφερε ότι συγγενικό του πρόσωπο χρειάζεται επειγόντως εγχείρηση και για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό των €10,000.

Αφού ο 85χρονος πείστηκε για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων, ο υποτιθέμενος γιατρός του ζήτησε τη διεύθυνση διαμονής του, ώστε να διευθετήσει την παραλαβή των χρημάτων. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε τον 85χρονο, στο σπίτι του, ο οποίος παρέλαβε από τον παραπονούμενο χρηματικό ποσό ύψους €10,000 και ακολούθως αναχώρησε.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ο τρόπος δράσης των δραστών της πιο πάνω υπόθεσης, δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται στη χώρα μας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικώς, συνήθως με ηλικιωμένα άτομα και τους αναφέρουν ψευδώς ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης πρέπει να υποβληθεί σε εγχείρηση. Για το σκοπό αυτό ζητείται από το υποψήφιο θύμα να καταβάλει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με αφορμή και το νέο περιστατικό, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Καλείται μάλιστα το κοινό σε περίπτωση που δεχθεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει άμεσα με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον τηλεφωνικό Αριθμό 1460.