ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποθέσεις κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο και κλοπής αυτοκινήτου

Συμβουλές από Αστυνομία για πρόληψη περιστατικών κλοπής

Για υπόθεση κλοπής περιουσίας από σταθμευμένο αυτοκίνητο, προχώρησε στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 31 ετών η Αστυνομία. Η 31χρονη τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης, με το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου να διερευνά.

Η 31χρονη εντοπίστηκε λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ της Δευτέρας, σε διαμέρισμα όπου διαμένει στην Πάφο και συνελήφθη από μέλη του ΟΠΕ Πάφου, με δικαστικό ένταλμα το οποίο εκδόθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον της για τη διάπραξη της κλοπής.

Η κλοπή διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο, γύρω στις 3.30 το απόγευμα, στην περιοχή κοιμητηρίου στην Πάφο, όπου σύμφωνα με την καταγγελία γυναίκας ηλικίας 51 ετών, η ίδια είχε σταθμεύσει το όχημά της. Ενώ η 51χρονη βρισκόταν εντός του κοιμητηρίου, κλάπηκε από το αυτοκίνητό της η τσάντα της, αξίας 150 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνά της, συνολικής αξίας 650 ευρώ, το πορτοφόλι της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, καθώς και το δελτίο ταυτότητά της και τραπεζικές της κάρτες.

Αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου, η 51χρονη κατήγγειλε την κλοπή στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων, του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου.

Σε άλλη περίπτωση χθες το βράδυ, στη Λεμεσό, άντρας ηλικίας 63 ετών κατήγγειλε στην Αστυνομία την κλοπή του αυτοκινήτου του, αξίας 3000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 63χρονου, το αυτοκίνητό του κλάπηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στη Λεμεσό, ξεκλείδωτο και με τα κλειδιά στη μίζα της μηχανής.

Την υπόθεση κλοπής του αυτοκινήτου διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.

Η Αστυνομία, για σκοπούς πρόληψης παρόμοιων περιστατικών κλοπής, προτρέπει το κοινό, οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, όπως ουδέποτε αφήνουν εντός του οχήματός τους, ακόμη και όταν αυτό είναι κλειδωμένο, χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Τονίζεται επίσης ότι, με τη στάθμευση του οχήματος, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης στάσης, θα πρέπει να αφαιρούνται τα κλειδιά, να κλείνονται πλήρως τα τζάμια και το όχημα να κλειδώνεται.