ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα ο 28χρονος που συνελήφθη μετά την απόδραση του από αστυνομική κράτηση

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα τέθηκε ο 28χρονος που συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, μετά την απόδραση του από αστυνομική κράτηση, στις 05 Φεβρουαρίου. Ο ύποπτος οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Ο 28χρονος είχε αποδράσει από αστυνομικό κρατητήριο στην Πάφο, μαζί με άλλον έναν άντρα, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη του. Οι δύο τους τελούσαν υπό νόμιμη κράτηση, μετά τη σύλληψη τους σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που είχαν πρόσφατα διαπραχθεί στην Πάφο.

Για τις υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, αρχικά είχε συλληφθεί ο 33χρονος, μετά από επιχείρηση έρευνας που διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου, σε κατοικία στην Πάφο, όπου εντοπίστηκε και κλοπιμαία περιουσία, όπως κοσμήματα, συλλεκτικά νομίσματα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία τηλεόραση, ηλεκτρικά εργαλεία, καθώς και μεγάλος αριθμός κυνηγετικών φυσιγγίων και μία χειροβομβίδα.

Ακολούθησε στις 28 Ιανουαρίου, η σύλληψη του 28χρονου, μετά από καταδίωξη του στην περιοχή της Πάφου, όπου αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Αυτός καταζητείτο από την Αστυνομία, μετά από στοιχεία που είχαν προκύψει για τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών, επίσης στην Πάφο, ενώ μετά τη σύλληψη του, σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, ανευρέθηκε κλοπιμαία περιουσία, όπως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία.

Μετά την απόδραση των δύο υπόπτων στις 05 Φεβρουαρίου, η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες τους, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία που ανέφερε ότι, ο 28χρονος καταζητούμενος πιθανόν να έχει διαρρήξει και να βρίσκεται σε ακατοίκητο διαμέρισμα στην Πάφο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου έσπευσαν στο σημείο, όπου εντός του διαμερίσματος εντόπισαν τον 28χρονο και προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ από τις εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε η διάρρηξη του διαμερίσματος.

Συνελήφθη ο 28χρονος που είχε αποδράσει από Αστυνομική κράτηση και καταζητείτο

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.