ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκύπριοι έλεγχοι τροχαίας για μείωση των οδικών συγκρούσεων

Πέραν των 450 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, ανά το παγκύπριο, το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου τα μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν σε ολόκληρη την Κύπρο, με στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, εντόπισαν πέραν των 450 τροχαίων αδικημάτων για τα οποία εκδόθηκαν σχετικά εξώδικα.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, όπως η παράβαση του ορίου ταχύτητας, αδίκημα για το οποίο καταγγέλθηκαν 176 οδηγοί.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων εντοπίστηκαν πέντε πρόσωπα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, ενώ άλλα 48 πρόσωπα καταγγέλθηκαν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.  Για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση καταγγέλθηκαν 38 οδηγοί και άλλοι δύο για μη χρήση προστατευτικού κράνους. Επίσης, έγιναν 67 καταγγελίες για παραβιάσεις σημάτων τροχαίας. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, με στόχο την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων.