ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα ύποπτος για διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας πέντε ημερών, τέθηκε σήμερα για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας, άντρας ηλικίας 34 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας. Την υπόθεση διερευνά η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 34χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι χθες Κυριακή. Προηγήθηκε γύρω στις 10.00 το πρωί, έρευνα στην κατοικία του, από όπου παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης, δύο κινητά τηλέφωνα που ανήκουν στον ίδιο.

Ανακρινόμενος από τα μέλη της Αστυνομίας, ο 34χρονος έχει ομολογήσει τη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που λήφθηκαν από τη EUROPOL και ανάφεραν ότι, χρήστης λογαριασμού σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε στο διαδίκτυο αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια από μέλη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εξακρίβωση των στοιχείων του υπόπτου, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον 34χρονο.

Σύλληψη 34χρονου για κατοχή και διανομή παιδικού πορνογραφικού υλικού