ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αναλαμβάνει καθήκοντα Υπαρχηγού Αστυνομίας ο κ. Δημήτρης Δημητρίου

Τελετή ανάληψης καθηκόντων Υπαρχηγού Αστυνομίας παρουσία και του απερχόμενου Υπαρχηγού κ. Χρήστου Μαυρή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου διαδέχεται στη θέση του Υπαρχηγού, τον κ. Χρήστο Μαυρή, που αφυπηρετεί από τις τάξεις της Αστυνομίας, μετά από 38 συναπτά έτη ευδόκιμης υπηρεσίας.

Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου διορίστηκε στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας, μετά από 38 χρόνια ενεργούς δράσης και προσφοράς στο Σώμα, έχοντας από το 2017, υπηρετήσει στη θέση του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, ως Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης και Επιχειρήσεων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε την επιτυχημένη πολυετή υπηρεσία του κ. Δημητρίου στις τάξεις της Αστυνομίας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα συνεχίσει και από τη θέση του Υπαρχηγού να εργάζεται με την ίδια ευσυνειδησία και αμεροληψία, ανταποκρινόμενος στην υπεύθυνη αυτή θέση που του εμπιστεύεται η πολιτεία.

«Αδιαπραγμάτευτος γνώμονας των ενεργειών και των αποφάσεων σας θα πρέπει να είναι το όφελος της Υπηρεσίας και η υπεράσπιση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τον νέο Υπαρχηγό Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε παράλληλα και στον αποχωρούντα Υπαρχηγό κ. Χρήστο Μαυρή, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την μακριά και ευδόκιμη υπηρεσία του στην Αστυνομία Κύπρου.

Από πλευράς του ο νέος Υπαρχηγός, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιδιαίτερη τιμή του διορισμού του στο αξίωμα του Υπαρχηγού Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι είναι με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης που αναλαμβάνει καθήκοντα Υπαρχηγού. «Εκλαμβάνω τον διορισμό μου στο συγκεκριμένο αξίωμα, ως υποχρέωση και καθήκον έναντι των πολιτών» ανάφερε ο κ. Δημητρίου, διαβεβαιώνοντας περαιτέρω ότι, θα συνεχίσει να υπηρετεί με πλήρη και απόλυτη αφοσίωση, καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων του, ώστε να φανεί αντάξιος των απαιτήσεων της κοινωνίας.

Ακολούθησε τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Δημοσιογραφικής Εστίας στην παρουσία και της υπόλοιπης ηγεσίας του Σώματος και των Αστυνομικών Διευθυντών. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Γενικός Εισαγγελέας, κ. Γιώργος Σαββίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Στέφη Δράκου και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου.

Σε χαιρετισμό της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, συνεχάρη τον κ. Δημητρίου για τον διορισμό του ως Υπαρχηγός της Αστυνομίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως θα ανταποκριθεί πλήρως στις νέες του αρμοδιότητες. «Μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, έχετε την ευθύνη για την έννομη και αποτελεσματική προστασία των πολιτών, την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης», υπογράμμισε η κ. Δράκου, ευχόμενη κάθε επιτυχία στον νέο Υπαρχηγό.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, συνεχάρη θερμά τον κ. Δημητρίου, για τον διορισμό του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεκπεραίωση των καθηκόντων του. «Ξέροντας τον χαρακτήρα, τις γνώσεις και τα προσόντα που διαθέτεις, είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείς και από τη θέση αυτή με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα, ενώ σιγουριά εκφράζω και για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασία που έχουμε αναπτύξει», ανάφερε καταληκτικά ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα ο κ. Παπαθεοδώρου, απευθυνόμενος με συγκίνηση προς τον απερχόμενο Υπαρχηγό, κ. Χρήστο Μαυρή, τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του τόσο ως Υπαρχηγός Αστυνομίας, όσο και κατά την πολυετή υπηρεσία του σε διάφορες θέσεις, Υπηρεσίες και Τμήματα του Αστυνομικού Σώματος. «Σήμερα αποχωρείς από την Αστυνομία με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια, γιατί γνωρίζεις τόσο εσύ όσο και εμείς ότι υπήρξες Επαγγελματίας και Άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.

Από πλευράς του ο νέος Υπαρχηγός κ. Δημητρίου, στην ομιλία του κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, έδωσε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια, εντιμότητα και πνεύμα σύνεσης για επίτευξη των κοινών στόχων. «Σε συνεργασία πάντοτε με τον Αρχηγό Αστυνομίας, καθώς και την υπόλοιπη Ηγεσία, αλλά και με όλα τα μέλη μας, θα εργαστούμε για να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο και πολυδιάστατο ρόλο που η πολιτεία μας έχει εμπιστευτεί», διαβεβαίωσε ο κ. Δημητρίου, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο Υπαρχηγό, τον ευχαρίστησε για την αγαστή τους συνεργασία.

Τέλος ο απερχόμενος Υπαρχηγός, κ. Χρήστος Μαυρής, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή και εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του με την επιλογή του στο αξίωμα του Υπαρχηγού Αστυνομίας από το 2020. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Γενικό Εισαγγελέα και την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για την όλη συνεργασία τους.

«Αποχαιρετώ σήμερα το Αστυνομικό Σώμα, την Ηγεσία, τους Διευθυντές και τα υπόλοιπα μέλη εκφράζοντας τους τις θερμές μου ευχαριστίες για τη στήριξη και την υποστήριξη τους καθώς και για την άψογη και παραγωγική συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια», ανάφερε ο κ. Μαυρής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους στενούς συνεργάτες του Γραφείου του, όπως και την οικογένειά του, για τη συμπαράσταση και στήριξη που του παρείχαν στα 38 χρόνια της υπηρεσίας του.

Ο κ. Μαυρής συνεχάρη επίσης τον νέο Υπαρχηγό Αστυνομίας, κ. Δημήτρη Δημητρίου, στον οποίο ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων.

ΠτΔ – Τελετή διορισμού νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στην τελετή διορισμού του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου. // PoR – Appointment of the new Deputy Chief of the Police Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, at the appointment ceremony of the new Deputy Chief of the Police, Mr Demetris Demetriou.