ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας – Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα

Πέντε πρόσωπα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
Αρχικά, μετά από αξιολόγηση πληροφορίων του ΤΑΕ Λεμεσού για ότι σε συγκεκριμένο υποστατικό πιθανόν να βρίσκεται περιουσία που αποτελεί προϊόν διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν πρόσφατα στη Λεμεσό, διενεργήθηκε συντονισμένη έρευνα με δικαστικό ένταλμα, χθες μεταξύ των ωρών 9π.μ. -12μ., στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΤΑΕ, ΟΠΕ και ΥΚΑΝ Λεμεσού.

Στο εν λόγω υποστατικό εντοπίστηκαν τρία πρόσωπα ηλικίας 45, 27 και 26 ετών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν διάφορα κοσμήματα, θυροτηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, αναγνωρίστηκε μέρος της περιουσίας που κλάπηκε από δύο διαρρήξεις οι οποίες διαπράχθηκαν στις 4/1/2022 και στις 9/2/2022.

Οι τρείς ύποπτοι συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης κατοχής παρουσίας και για διαρρήξεις κατοικιών και κλοπές.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Επίσης, γύρω στις 8 χθες το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι άγνωστος άντρας εισήλθε με το αυτοκίνητο του και κινείτο ύποπτα σε περιφραγμένο χώρο σε βιομηχανική περιοχή στην επαρχία Πάφου.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τον ιδιοκτήτη αποθήκης που βρισκόταν εκεί, καθώς και ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 24 ετών. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 24χρονου, εντοπίστηκε ένα βαλιτσάκι που περιείχε ποσότητα χρυσών κοσμημάτων, για τα οποία δεν έδωσε επαρκής εξηγήσεις για την κατοχή τους.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως το εν λόγω όχημα ανήκε σε άλλο πρόσωπο, το οποίο ενημερώθηκε από την Αστυνομία και ανέφερε ότι δεν είχε αντιληφθεί την κλοπή του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ανέφερε πως προκλήθηκε ζημιά με αιχμηρό αντικείμενο στην περίφραξη ενώ κλάπηκαν τέσσερις ζάντες αυτοκινήτου, 100 κιλά χαλκού και 50 κομμάτια αλουμινίου.
Ο 24χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, κλοπής, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και παράνομης εισόδου.
Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Σε τρίτη περίπτωση, γύρω στις 10 χθες βράδυ, ενώ μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κλήρου διενεργούσαν περιπολία στο δρόμο Παλαιχωρίου – Λευκωσίας, εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης υποστατικού, 36χρονο εντός του οχήματος του.
Σε έρευνα που έγινε στο εν λόγω όχημα, εντοπίστηκαν σε ρούχινη βαλίτσα, εκκλησιαστικά καντήλια, θυμιατοί και διάφορα άλλα εκκλησιαστικά και άλλα αντικείμενα, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους.
Ο 36χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Ο Αστυνομικός Σταθμός Κλήρου συνεχίζει τις εξετάσεις.