ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 268 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων οδικών συγκρούσεων

Συνολικά 268 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου, στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

            Οι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. 5.30μ.μ. σήμερα, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, την εμπέδωση της οδικής συνείδησης καθώς και της αύξησης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

            Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 77 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 65 καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικής ζώνης,   21 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου).

            Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 17 καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 28 οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας ενώ καταγγέλθηκαν άλλοι 60 οδηγοί για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.  

            Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.