ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοποθέτηση Αστυνομίας σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Αναφορικά με τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος, οι ανακριτές της υπόθεσης προχώρησαν ήδη στην έκδοση δύο ενταλμάτων σύλληψης, εναντίον δύο προσώπων, τα οποία καταζητούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί και των δύο ομάδων προέβηκαν σε άναμμα φωτοβολίδων και ρίψη πετρών εξωτερικά του γηπέδου, ενώ μετά το τέλος του αγώνα, οπαδοί της μιας εκ των δύο ομάδων προέβηκαν σε ρίψη πυροτεχνημάτων, πετρών και κροτίδων εναντίον των οπαδών της άλλης ομάδας. Από τη μέχρι στιγμής αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, ταυτοποιήθηκε αριθμός προσώπων που ενεπλάκησαν στα εν λόγω επεισόδια, εναντίον των οποίων αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Επίσης, παραλήφθηκε οπτικό υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του Σταδίου και αυτή τη στιγμή αξιολογείται. Αν προκύψει οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία εναντίον οποιωνδήποτε άλλων προσώπων, αναμένεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομική δύναμη, που βρισκόταν καθήκον στο παιγνίδι ήταν τέτοια με βάση την αξιολόγηση του κινδύνου που έγινε πριν από τον αγώνα.

Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα στην καταστολή των επεισοδίων εκτός του γηπέδου και με την επέμβαση των αντιοχλαγωγικών ομάδων αποκαταστάθηκε αμέσως η τάξη.

Όσον αφορά ισχυρισμούς των ποδοσφαιριστών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ενός μέλους της προπονητικής ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ότι δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, το περιστατικό βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, τα εν λόγω πρόσωπα φαίνεται, χωρίς να ενημερώσουν τη Αστυνομία, να αποχώρησαν από άλλη έξοδο από την συμφωνημένη με την Αστυνομία.

Υπογραμμίζεται ότι η επίσημη αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αναχώρησε με ασφάλεια, με τη συνοδεία της Αστυνομίας, όπως είχε προγραμματιστεί.