ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εισαγωγής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

Στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρα ηλικίας 26 ετών και γυναίκας ηλικίας 24 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά τον εντοπισμό αριθμού πλαστών χαρτονομισμάτων. Πρόκειται για αριθμό παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ, τα οποία εντοπίστηκαν σε ταχυδρομικό πακέτο με παραλήπτη τον 26χρονο ύποπτο.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα εντόπισε λειτουργός του Τμήματος Τελωνείων μετά από έλεγχο σε πακέτο που αποστάλθηκε από χώρα του εξωτερικού στο Ταχυδρομείο Λεμεσού, όπου γυναίκα ηλικίας 24 ετών, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης, για να το παραλάβει.

Αφού ο τελωνειακός λειτουργός διαπίστωσε ότι εντός του ταχυδρομικού δέματος βρισκόταν δέσμη χαρτονομισμάτων των 10 ευρώ, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν στο ταχυδρομείο για εξετάσεις. Από τις εξετάσεις στα χαρτονομίσματα διαπιστώθηκε ότι αυτά είναι πλαστά, αφού έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό VA6612121577.

Η 24χρονη ύποπτη οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου κλήθηκε και μετέβη και ο 26χρονος ύποπτος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Εναντίον τους διερευνάται από το ΤΑΕ Λεμεσού, υπόθεση εισαγωγής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Παρά το ότι η συγκεκριμένη υπόθεση πιστεύεται ότι είναι μεμονωμένη, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό στις συναλλαγές και αγοραπωλησίες του. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται όταν γίνονται συναλλαγές ή αγοραπωλησίες με χαρτονομίσματα μεγάλης χρηματικής αξίας, τόσο σε ευρώ όσο και σε ξένο συνάλλαγμα, ενώ οποιαδήποτε ανταλλαγή συναλλάγματος πρέπει να γίνεται σε αδειοδοτημένα ιδρύματα.

Περαιτέρω, σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται το κοινό να επικοινωνεί με την Αστυνομία στο τηλέφωνο 1460 της Γραμμής του Πολίτη ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Πως να ελέγξετε τη γνησιότητα χαρτονομισμάτων