ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφίες περιουσίας και αντικειμένων για αναγνώριση από ιδιοκτήτες τους δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία

Φωτογραφίες περιουσίας και αντικειμένων, όπως κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρικά εργαλεία, που έχουν ανευρεθεί και διερευνάται κατά πόσον έχουν κλαπεί από κατοικίες, υποστατικά, οχήματα, και πρόσωπα, δίνει εκ νέου στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό την πιθανή αναγνώριση από τους ιδιοκτήτες της περιουσίας και αντικειμένων.

Μεταξύ των ανευρεθέντων υπάρχει μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, ασημικών και άλλων κοσμημάτων, ρολόγια χειρός, συλλεκτικά νομίσματα, κινητά τηλέφωνα και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μεταξύ τους και tablet, φωτογραφικές μηχανές, μία τηλεόραση, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τσάντες και γυαλιά ηλίου, καθώς και ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε πολίτες που πιστεύουν ότι περιουσία τους που έχει κλαπεί ή απωλεσθεί, πιθανόν να εντοπίζεται στα αντικείμενα που φαίνονται στις φωτογραφίες, ή και πολίτες που από κατοικία, υποστατικό ή όχημά τους, έχει κλαπεί οποιαδήποτε άλλη περιουσία, όπως επικοινωνήσουν με το ΤΑΕ Πάφου, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26-806021, 26-806026 και 26-806065, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή και με τον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής τους, ώστε να διευθετηθεί με το ΤΑΕ Πάφου, η επιθεώρηση και πιθανή αναγνώριση της περιουσίας από τους ιδίους.

Οι φωτογραφίες των ανευρεθέντων δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία και την περασμένη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, και μέχρι στιγμής έχουν ήδη αναγνωριστεί από πολίτες που μετέβησαν στο ΤΑΕ Πάφου, αντικείμενα που είχαν κλαπεί μετά από διάρρηξη τεσσάρων κατοικιών.

Η εν λόγω περιουσία ανευρέθηκε από μέλη της Αστυνομίας, το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022, κατά τη διάρκεια έρευνας σε κατοικία στην επαρχία Πάφου, όπου διέμενε 33χρονος, ύποπτος για άλλες εννέα υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπών, καθώς και δύο υποθέσεων κλοπών αυτοκινήτων. Η έρευνα διεξήχθη στην παρουσία του 33χρονου και 29χρονης που επίσης διέμενε στην κατοικία.

Αφού οι δύο ύποπτοι δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή των ανευρεθέντων, συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα, για διερεύνηση των υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών και υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας.

Το ενδεχόμενο η περιουσία που ανευρέθηκε να αποτελεί προϊόν κλοπής διερευνάται, με το ΤΑΕ Πάφου να διεξάγει εξετάσεις για αναγνώριση των ανευρεθέντων από ιδιοκτήτες τους.

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών