ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Πρωινή ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι το πρωί της Κυριακής, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που σημειώθηκαν στην περιοχή και καθιστούν τους δρόμους επικίνδυνα ολισθηρούς.

Στην περιοχή Μόρφου, οι δρόμοι Πεδουλά-Προδρόμου, Πεδουλά-Pinewood-Κακοπετριάς, Κακοπετριάς-Καρβουνά και Κακοπετριάς-Σπήλια-Καββάβια, είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και βράχων έχουν σημειωθεί σε διάφορα σημεία στους δρόμους Καρβουνά-Κυπερούντας, Κυπερούντας-Δύμες, Δύμες-Ποταμίτισσας, Κυπερούντας-Χανδριών, Χανδριών-Αγρού, Αγρού-Αγίου Θεοδώρου, όπου επίσης έχει σχηματιστεί παγετός στο οδόστρωμα, ενώ κατολισθήσεις πετρών και βράχων έχουν σημειωθεί στους δρόμους Αγρού-Παλαιχωρίου και Παλαιχωρίου-Συκόπετρας-Προφήτη Ηλία.

Την ίδια ώρα, ομίχλη που επικρατεί στα ορεινά της περιοχής Μόρφου, επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα στο οδικό δίκτυο.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα, το πρωί σήμερα Κυριακή, 23 Ιανουαρίου. Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».