ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη 28χρονου σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 28 ετών, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού ύψους 39,700 ευρώ, καθώς και υπόθεσης έκδοσης τραπεζικών επιταγών χωρίς αντίκρισμα. Ο 28χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλαν χθες στην Αστυνομία, 56χρονος και 28χρονη, μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου και Ιουλίου, 2021, οι δύο τους συμφώνησαν με τον 28χρονο ύποπτο, όπως εκ μέρους τους εισαγάγει από την Αγγλία, τέσσερα αυτοκίνητα συνολικής αξίας 40 χιλιάδων ευρώ. Για την αγορά του ενός από τα τέσσερα οχήματα, η 28χρονη πλήρωσε τον ύποπτο με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 15,900 ευρώ, ενώ ο 56χρονος πλήρωσε τον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 23,800 ευρώ σε μετρητά, έναντι απόδειξης πληρωμής, για την αγορά των άλλων τριών οχημάτων, ωστόσο ο ύποπτος δεν τους παρέδωσε οποιοδήποτε όχημα, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς και προφάσεις ως δικαιολογία, ενώ δεν παρουσίασε στους δύο παραπονούμενους και οποιαδήποτε απόδειξη για την αγορά και εισαγωγή των τεσσάρων οχημάτων στην Κύπρο.

Αφού οι 56χρονος και 28χρονη ζήτησαν εξηγήσεις από τον 28χρονο ύποπτο, στις 29 Δεκεμβρίου, 2021, ο ύποπτος εξέδωσε δύο τραπεζικές επιταγές προς την 28χρονη, για επιστροφή των χρημάτων της, ωστόσο η μία επιταγή δεν μπορούσε να κατατεθεί για εξαργύρωση, αφού είχε εκδοθεί με ορθρογραφικά λάθη, ενώ σύμφωνα με την τράπεζα όπου η 28χρονη κατέθεσε τη δεύτερη επιταγή, ο τραπεζικός λογαριασμός του εκδότη της ήταν παγοποιημένος και η επιταγή δεν μπορούσε να εξαργυρωθεί.