ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 29χρονος για διερευνώμενες διαρρήξεις και κλοπές στη Λευκωσία

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 29 ετών, υπόπτου για τη διάπραξη αριθμού διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Λευκωσία, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας.

Πρόκειται για εφτά συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων, συγκεκριμένα καφεστιατορίων, από τα οποία κλάπηκαν χρήματα από τα ταμεία, καθώς και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Εναντίον του 29χρονου είχε εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του για τη διάπραξη των διαρρήξεων και κλοπών. Αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη βάση του δικαστικού εντάλματος, μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, για εντοπισμό και σύλληψη του, το βράδυ που πέρασε.

Γύρω στις 3.50 μετά τα μεσάνυκτα συγκεκριμένα, τα μέλη του Κλιμακίου Διαρρήξεων του ΤΑΕ Λευκωσίας, εντόπισαν το αυτοκίνητο που σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία χρησιμοποιούσε ο 29χρονος, να οδηγείται σε περιοχή στα Λατσιά. Αφού τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα, διαπίστωσαν ότι οδηγός του ήταν ο 29χρονος ύποπτος και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, ανευρέθηκε αριθμός συλλεκτικών νομισμάτων, για την κατοχή των οποίων ο 29χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, με αποτέλεσμα τα μέλη του ΤΑΕ να προχωρήσουν στη σύλληψη του υπόπτου και για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιουσίας και της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων ο 29χρονος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Λευκωσίας να συνεχίζει τις εξετάσεις.