ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους για την εφαρμογή του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου

Δεκαπέντε υπεύθυνοι υποστατικών και δεκατέσσερα πρόσωπα, καταγγέλθηκαν για παραβάσεις των διαταγμάτων και του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, κατά τη διάρκεια ελέγχων από την Αστυνομία, ανά το παγκύπριο, το τελευταίο 24ωρο. Σε τρία από τα υποστατικά που καταγγέλθηκαν, ένα αρτοποιείο και δύο υπεραγορές, εκδόθηκαν στους υπευθύνους τους, εξώδικες ειδοποιήσεις πληρωμής των χρηματικών ποσών των 8,000, 4,000 και 3,000 ευρώ, αντίστοιχα.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών που έγιναν στα δεκαπέντε υποστατικά, αφορούσε στη μη κατοχή πιστοποιητικού safe-pass από εργαζόμενους, καθώς και στον μη έλεγχο για κατοχή πιστοποιητικού safe-pass για την είσοδο πελατών στα υποστατικά.

Κατά επαρχία, σε ελέγχους που έγιναν στη Λευκωσία, από τις 12.00 το μεσημέρι, μέχρι και τις 8.45 το βράδυ της Κυριακής, καταγγέλθηκαν έξι υπεύθυνοι υποστατικών, στα οποία εντοπίστηκαν εργαζόμενοι που δεν είχαν στην κατοχή τους πιστοποιητικό safe-pass. Πρόκειται για τους υπεύθυνους δύο καταστημάτων ειδών ένδυσης, ενός καταστήματος καλλυντικών προϊόντων, μίας υπεραγοράς, ενός αρτοποιείου και ενός ταχυφαγείου, στους οποίους εκδόθηκαν εξώδικες ειδοποιήσεις πληρωμής των χρηματικών ποσών των 500, 750, 500, 500, 8,000, και 750 ευρώ αντίστοιχα.

Στη Λεμεσό, σε ελέγχους που έγιναν λίγο μετά τις 9.30 και λίγο μετά τις 10.00 η ώρα το πρωί της Κυριακής, καταγγέλθηκαν ο υπεύθυνος υπεραγοράς, στην οποία εργαζόμενος δεν κατείχε πιστοποιητικό safe-pass, και ο υπεύθυνος φρουταρίας, στην είσοδο της οποίας δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικού safe-pass από πελάτες. Στους δύο υπεύθυνους των υποστατικών εκδόθηκαν εξώδικες ειδοποιήσεις πληρωμής για τα χρηματικά ποσά των 3,000 και 750 ευρώ, αντίστοιχα.

Δύο καταγγελίες των υπευθύνων δύο καφετεριών έγιναν στη Λάρνακα, μετά από ελέγχους που έγιναν λίγο μετά τις 11.30 και λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Στην πρώτη καφετέρια δεν γινόταν έλεγχος στην είσοδο για κατοχή πιστοποιητικού safe-pass από πελάτες, ενώ στη δεύτερη καφετέρια διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενος δεν είχε στην κατοχή του πιστοποιητικό safe-pass. Στον κάθε ένα από τους δύο υπευθύνους εκδόθηκαν εξώδικες ειδοποιήσεις πληρωμής για το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής για το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, εκδόθηκε και σε υπεύθυνο περιπτέρου στην Πάφο, όπου εργαζόμενος επίσης δεν είχε στην κατοχή του έλεγχο πιστοποιητικού safe-pass. Ο έλεγχος διεξήχθη λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα της Κυριακής.

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο, σε υπεύθυνο καφενείου, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ, αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη σήμανση στην είσοδο του υποστατικού. Ο έλεγχος στο υποστατικό διεξήχθη λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Κυριακής.

Τρεις καταγγελίες υπευθύνων υποστατικών, στα οποία δεν γινόταν έλεγχος για κατοχή πιστοποιητικού safe-pass και ταυτότητας από πελάτες, έγιναν στην περιοχή Μόρφου, μετά από ελέγχους που έγιναν στα τρία υποστατικά, από τις 9.00 το πρωί, μέχρι τις 3.15 το απόγευμα της Κυριακής. Στη μία περίπτωση, στον υπεύθυνο υπεραγοράς, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 4,000 ευρώ. Στον υπεύθυνο εστιατορίου εκδόθηκε ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 750 ευρώ, ενώ στον υπεύθυνο δεύτερου εστιατορίου, εκδόθηκε ειδοποίηση πληρωμής του χρηματικού ποσού των 500 ευρώ.

Οι δεκατέσσερις καταγγελίες προσώπων αφορούσαν στην πλειονότητά τους μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους και σε οχήματα, καθώς και τη μη κατοχή πιστοποιητικού safe-pass από εργαζόμενους.

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο διεξήχθησαν 3,162 έλεγχοι προσώπων και υποστατικών, με τους ελέγχους για την εφαρμογή των διαταγμάτων και την τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας να συνεχίζονται από την Αστυνομία.