ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσωση ναυαγού στην περιοχή Ακάμα από τη Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία

Χάρην στην άμεση ανταπόκριση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, διασώθηκε 52χρονος, ο οποίος βρισκόταν αβοήθητος στη θάλασσα του Ακάμα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8π.μ. σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στον Λιμενικό και Ναυτικό Σταθμό στο Λατσί, ότι στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, έπλεε ακυβέρνητο φουσκωτό σκάφος.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα η αστυνομική άκατος «Αγία Ειρήνη», όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος. Αφού διαπίστωσαν ότι εντός του σκάφους δεν υπήρχαν επιβάτες, τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ξεκίνησαν έρευνες για εντοπισμό πιθανόν προσώπων που βρίσκονταν στη θάλασσα.

Με την πάροδο λίγων λεπτών, εντοπίστηκε εντός της θάλασσας, να καλεί σε βοήθεια 52χρονος, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ και παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας. Αφού παραλήφθηκε από την αστυνομική άκατο, ανέφερε ότι δεν υπήρχαν άλλα πρόσωπα μαζί του και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι στο Λατσί.

Ο 52χρονος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια που του παρείχαν, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς για περίθαλψη.

Δείτε εδώ βίντεο με πλάνα από τη διάσωση.