ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 8.10 το πρωί έστω και ημέρα αργίας με 179 χιλιόμετρα αντί 100 ο κίνδυνος τροχαίας σύγκρουσης είναι αυξημένος

Ανακόπηκε και συνελήφθη από μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου ο οδηγός

Η υπερβολική ταχύτητα είναι αποδεδειγμένα ένας από τους κύριους παράγοντες – ίσως ο βασικότερος παράγοντας – πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Μειώνει το χρονικό περιθώριο αντίδρασης του οδηγού, αυξάνει την απόσταση φρεναρίσματος ενός οχήματος, αυξάνει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.

Ο δρόμος και η ώρα δεν έχουν τόση σημασία, αφού ακόμη και τις μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν οι δρόμοι είναι συνήθως ελεύθεροι από τροχαία κίνηση, το σκοτάδι, η κόπωση, και ενδεχομένως η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, συμβάλλουν ώστε ο οδηγός να έχει μειωμένη ικανότητα ελέγχου και οδήγησης του οχήματός του, καθώς και μειωμένη αντίληψη του οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως, την ώρα που στο δρόμο διακινούνται και άλλοι οδηγοί οχημάτων, ποδηλάτες ή πεζοί, ο κίνδυνος που προκαλεί η ατομική αμέλεια ή αδιαφορία ενός οδηγού, είναι υπαρκτός όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου.

Στις 8.10 η ώρα το πρωί, έστω και ανήμερα των Θεοφανίων, με 179 χιλιόμετρα αντί μέχρι 100 που είναι το ανώτατο όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο, ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης, είναι ανησυχητικά αυξημένος, είτε ο δρόμος λόγω αργίας είναι άδειος, είτε σε αυτόν υπάρχει τροχαία κίνηση.

Στο δρόμο εκείνη την ώρα, σήμερα, παρατηρείτο τροχαία κίνηση, έστω και αραιά, τουλάχιστον στο ύψος της εξόδου προς το Τσέρι, όπου μέλη της Αστυνομίας, συγκεκριμένα του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, της Τροχαίας Αρχηγείου, διενεργούσαν τροχονομικούς ελέγχους και όπου διαπίστωσαν ότι 47χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του, με ταχύτητα 179 χιλιομέτρων.

Αφού τα μέλη του ΟΠΟΔ ανέκοψαν τον οδηγό και προχώρησαν στη σύλληψη του, τον οδήγησαν με το όχημά του στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωρίου για εξετάσεις. Αυτός αφέθηκε ελεύθερος γύρω στις 10.30 πριν το μεσημέρι, αφού πρώτα κλήθηκε να παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή, ενώπιον Δικαστηρίου, για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης οδήγησης οχήματος με υπερβολική ταχύτητα.