ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν 353 τροχαίες παραβάσεις σε 12 ώρες

Μεγάλο αριθμό τροχαίων παραβάσεων εντόπισαν και κατήγγειλαν μέσα σε μόλις 12 ώρες, τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, που συμμετείχαν στην ημερήσια επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων, που διεξήχθη σήμερα στο οδικό δίκτυο της πόλης και επαρχίας
Πάφου, από τις 6π.μ. μέχρι τις 6μ.μ..

Από τις συνολικά 353 παραβάσεις που καταγγέλθηκαν, αρκετές αφορούν εκείνες τις παραβάσεις, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Συγκεκριμένα, 100 οδηγοί καταγγέλθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 70 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
33 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και ένας για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα, που οδηγούσαν μηχανοκίνητα οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδηγού.

Σε τρεις περιπτώσεις, κατά της διάρκεια της επιχείρησης, μέλη της Αστυνομίας, παρείχαν βοήθεια σε οδηγούς, που αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω μηχανικής βλάβης του οχήματός τους.

Οι σημερινοί έλεγχοι των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, κάλυψαν τον αυτοκινητόδρομο, το αστικό και το δευτερεύον οδικό δίκτυο της πόλης και επαρχίας Πάφου.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι τόσο από την Τροχαία Αρχηγείου, όσο και από τα επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά σε όλο το οδικό δίκτυο της Κύπρου. Στόχος πάντοτε είναι η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών συγκρούσεων στους δρόμους.