ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κλοπή αυτοκινήτου

Καταγγέλθηκε γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα σήμερα από κάτοικο της επαρχίας Λάρνακας ότι, μεταξύ των ωρών 5 το απόγευμα χθες και 1.30 τα ξημερώματα σήμερα, άγνωστοι έκλεψαν το αυτοκίνητο του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του.

Πρόκειται για αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES E CLASS χρώματος γκρίζου, με αριθμούς εγγραφής ΝΜΡ297. Να σημειωθεί ότι, το αυτοκίνητο ήταν ξεκλείδωτο με τα κλειδιά στη μίζα.

Με την ευκαιρία αυτή, η Αστυνομία υπενθυμίζει ξανά το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει μέτρα προστασίας της περιουσίας του.

Ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το αυτοκίνητο μας,  παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή του ή την κλοπή περιουσίας από το όχημα μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν να κλέψουν την περιουσία μας.

Σταθμεύουμε το όχημα μας σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο.

Βεβαιωνόμαστε πως έχουμε αφαιρέσει τα κλειδιά του οχήματος, κλειδώνουμε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα του οχήματος μας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι προτιμότερο να σταθμεύουμε το όχημα μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Αποφεύγουμε τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία.
Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα, βεβαιωνόμαστε ότι αυτό είναι ενεργοποιημένο και ελέγχουμε τακτικά ότι λειτουργεί κανονικά.


Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 ή την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης στους αριθμούς 112 και 199.