ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 27 και 21 ετών για συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και πλαστοπροσωπίας

Στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έλεγχο σε κατάστημα γύρω στις 7.20 χθες το απόγευμα στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου ζήτησαν τα στοιχεία άντρα που βρισκόταν εντός του καταστήματος. Αυτός φέρεται να παρουσίασε αρχικά στο κινητό του τηλέφωνο ψηφιακό πιστοποιητικό safe pass καθώς επίσης φωτογραφία Δελτίου Εγγραφής Αλλοδαπού με συγκεκριμένο όνομα και ηλικία.

Από περαιτέρω έλεγχο, ο άντρας φέρεται να έπεσε σε διάφορες ανακρίβειες όπου τελικά παρουσίασε τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας του. Πρόκειται για άντρα ηλικίας 27 ετών, ο οποίος όπως ανάφερε, δεν είναι κάτοχος safe pass και ζήτησε από τον κάτοχο των εγγράφων που παρουσίασε αρχικά και ανήκουν σε 21χρονο και είναι πλήρως εμβολιασμένος, όπως του τα αποστείλει για να τα χρησιμοποιεί.

Ο 27χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πλαστοπροσωπίας, ενώ γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, εντοπίστηκε και ο 21χρονος ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Οι πιο πάνω τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.