ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάτη μέσω διαδικτύου – Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ύψους 108,000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία κάτοικου επαρχίας Λεμεσού, στα τέλη Οκτωβρίου 2021, μετά από επικοινωνία που είχε με δύο άγνωστες γυναίκες μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, πείστηκε να επενδύσει σε δύο πλατφόρμες – ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ο παραπονούμενος δημιούργησε λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες και μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 108,000 ευρώ.

Σε κάποια στιγμή ο παραπονούμενος, αφού διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις ήταν κερδοφόρες, αποφάσισε να μεταφέρει τα κέρδη από τους λογαριασμούς στις δύο πλατφόρμες, στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει εφικτό.

Στη συνέχεια ο παραπονούμενος ενημερώθηκε από τα δύο ανταλλακτήρια, ότι οι λογαριασμοί του δέχθηκαν παρέμβαση από άγνωστους, με αποτέλεσμα να χάσει τα χρήματά του.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην εμπιστεύεται άγνωστα πρόσωπα, κυρίως, όταν αυτά παρουσιάζονται μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προσεγγιστεί από αγνώστους για παρόμοιας φύσεως επενδύσεις, καλείται όπως το καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 22808200.