ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινές φυλάκισης 9 ½ και 4 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου

Τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 38, 30, 31 και 26 ετών τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης οι πρώτοι δύο ενιάμισι και τεσσάρων ετών αντίστοιχα ενώ οι άλλοι δύο σε φυλάκιση έξι και τριών μηνών αντίστοιχα με τριετή αναστολή.

            Οι πιο πάνω ενέχονταν σε υπόθεση παράνομής κατοχής ναρκωτικών ενώ το Δελτίο Τύπου 2 ημερομηνίας 21 Οκτωβρίου, 2020 είναι σχετικό.

21 Οκτωβρίου, 2020

Δελτίο Τύπου 2

Παράνομη κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου

Σύλληψη τεσσάρων προσώπων

            Ποσότητα 6,5 κιλών κάνναβης κατάσχεσε χθες η Αστυνομία στην Πάφο, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, ηλικίας 30,31,26 και 37 ετών.

            Η σύλληψη των τριών πρώτων προσώπων ήταν επεισοδιακή. Συγκεκριμένα γύρω στις 3 χθες το απόγευμα, στην Πάφο, μέλη της ΥΚΑΝ, έκαναν σήμα σε οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο. Ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει. Στην προσπάθεια του αυτή το όχημα συγκρούστηκε διαδοχικά με τρία αστυνομικά οχήματα, με αποτέλεσμα  τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους της Αστυνομίας. Για την ανακοπή του πιο πάνω οχήματος χρειάστηκε η ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών, τόσο στον αέρα, όσο και κατά του οχήματος, από μέλη της Αστυνομίας.

Μετά την ανακοπή του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν 30χρονος, κάτοικος Λάρνακας, ενώ σε αυτό επέβαιναν άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 31 και 26 ετών, επίσης κάτοικοι Λάρνακας.  Σε έρευνα που ακολούθησε εντός του οχήματος  εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους ενός κιλού περίπου.

            Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον 37χρονου, κάτοικου Πάφου. Γύρω στις 5:20μ.μ. ο 37χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί το αυτοκίνητό του στην Πάφο και ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ. Ο 37χρονος αρχικά παρουσίασε πλαστά έγγραφα της ταυτότητας του, ενώ η πραγματική του ταυτότητα διαπιστώθηκε αργότερα σε έρευνα που έγινε στην οικία του, μετά την εξασφάλιση γραπτής του συγκατάθεσης.

Στη συνέχεια διενεργήθηκε έρευνα σε αποθήκη, της οποίας τα κλειδιά είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στην κατοχή του 37χρονου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους  5,5 κιλών περίπου.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε επίσης χρηματικό ποσό των 6165 ευρώ, καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.  

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου) και η Τροχαία Πάφου διερευνούν την υπόθεση.