ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού – Πλαστοπροσωπία

Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίασε SafePass άλλου προσώπου

Η Αστυνομία συνεχίζει τους καθημερινούς της ελέγχους, για εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την τελευταία εβδομάδα, από την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και σήμερα 17 Δεκεμβρίου, 2021, διενεργήθηκαν παγκύπρια 18,198 έλεγχοι πολιτών και υποστατικών. Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν σε 37 καταγγελίες υποστατικών και 109 πολιτών.

Στο πλαίσιο των ελέγχων των υποστατικών εκδόθηκαν δύο εξώδικα ύψους €16,000 έκαστο, σε υποστατικά σε Λεμεσό και Λευκωσία. Στη Λεμεσό, η καταγγελία αφορούσε μη έλεγχο safe pass, ενώ στη Λευκωσία αφορούσε εμπορικό κέντρο, εντός του οποίου εντοπίστηκε πελάτης χωρίς safe pass.

Για μη έλεγχο safe pass εκδόθηκαν εξώδικα ύψους €8,000 σε άλλα δύο υποστατικά στη Λευκωσία, ενώ εξώδικο €8,000 εκδόθηκε και εναντίον εταιρίας, επίσης στη Λευκωσία, αφού εντοπίστηκε υπάλληλος να εργάζεται χωρίς safe pass.  

Από το σύνολο των ελέγχων, οι 8,502 αφορούσαν ελέγχους σχετικά με την κατοχή safe pass. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν, μόνο δύο καταγγελίες πολιτών.

Στη μια εκ των δύο αυτών υποθέσεων, διαπιστώθηκε ότι 27χρονη είχε επιδείξει στους αστυνομικούς safe pass, που ανήκει σε άλλο πρόσωπο. Ως αποτέλεσμα, η 27χρονη συνελήφθη και εναντίον της διερευνάται υπόθεση πλαστοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου 2021, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν για έλεγχο σε καφετέρια στη Λευκωσία, όπου εργάζεται η 27χρονη. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η 27χρονη παρουσίασε πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκει στην αδελφή της. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι η ίδια δεν κατείχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικής εξέτασης για τον κορωνοϊό.

Η 27χρονη συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας. Οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου προέβη σε θεληματική κατάθεση και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας, αφέθηκε ελεύθερη.

Εναντίον της 27χρονης, αλλά και του 39χρονου υπεύθυνου της καφετέριας εκδόθηκαν σχετικά εξώδικα πρόστιμα, ύψους €300 και €500 αντίστοιχα, βάσει του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.