ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα 28χρονος σχετικά με υπόθεση βίας στους αθλητικούς χώρους

Υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας πέντε ημερών τέθηκε σήμερα άντρας ηλικίας 28 ετών, ο οποίος συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση βίας στους αθλητικούς χώρους.

Ο 28χρονος ύποπτος συνελήφθη γύρω στις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο χώρο του Σταδίου Τάσος Μάρκου, στο Παραλίμνι, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΕΝ Παραλιμνίου και Ομόνοια 29Μ, για το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης, αφού αυτός φέρεται να εξύβρισε μέλος της Αστυνομίας που τον εντόπισε να εξέρχεται από τη δυτική κερκίδα του σταδίου, μαζί με άλλους οπαδούς της ομάδας της Ομόνοια 29Μ, που είχαν εισέλθει παράνομα στην κερκίδα, την ώρα που από αυτήν εξέρχονταν οι οπαδοί της ομάδας της ΕΝ Παραλιμνίου.

Η ομάδα από 15 περίπου οπαδούς της Ομόνοια 29Μ, που εισήλθαν παράνομα στη δυτική κερκίδα, είχαν επιτεθεί εναντίον των οπαδών της ΕΝ Παραλιμνίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών οπαδών της ομάδας του Παραλιμνίου.

Είχε προηγηθεί απόπειρα από 50 περίπου οπαδούς της Ομόνοια 29Μ, να εισέλθουν στα αποδυτήρια των δύο ομάδων, μέσω της εισόδου εξωτερικά της δυτικής κερκίδας, ωστόσο αποτράπηκαν από μέλη της Αστυνομίας, που στη συνέχεια δέχθηκαν πετροβολισμό από τους 50 οπαδούς.

Οι τρεις οπαδοί της ΕΝ Παραλιμνίου που δέχθηκαν επίθεση, όπως διαπιστώθηκε από ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, υπέστησαν εκδορές και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματός τους και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών έλαβαν εξιτήριο.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και της παρέμβασης των μελών της Αστυνομίας για καταστολή τους, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη δημοσίευση αριθμού φωτογραφιών υπόπτων προσώπων, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στην αναγνώριση των στοιχείων τους και στον εντοπισμό τους.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των αναζητούμενων προσώπων, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23-803040 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.