ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εβδομάδα Εθελοντισμού (1-8 Δεκεμβρίου, 2021)

Η Εβδομάδα Εθελοντισμού (1-8 Δεκεμβρίου, 2021), καθιερώθηκε το 1994 από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΕΕ), με σκοπό την αναγνώριση της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντών (Κυριακή 5 Δεκεμβρίου) και την προβολή της συμβολής της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας αυτής, το σύνολο της κοινωνίας (κρατικοί, ημικρατικοί φορείς, τοπικές αρχές, εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς) κινητοποιείται και αναλαμβάνει εθελοντικές πρωτοβουλίες για προώθηση των αρχών και των αξιών του Εθελοντισμού.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία Κύπρου στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας που τη διακατέχει, υποστηρίζει σθεναρά τις δραστηριότητες της Εβδομάδας Εθελοντισμού και συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις, κατανοώντας τη σημασία και την αναγκαιότητα του θεσμού αυτού για την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία Κύπρου (Τμήμα Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού Αρχηγείου Αστυνομίας) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Αγλαντζιάς, ώστε κανένα παιδάκι να μην μείνει χωρίς σακάκι το χειμώνα, στο πλαίσιο και της συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και Δήμου Αγλαντζιάς, συμμετείχε στην εθελοντική αυτή δράση τον περασμένο Νοέμβριο.

Επίσης, χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 2021 πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αεροδρομίων (ΔΑΣΑ) εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, καθώς και λήψη δείγματος σάλιου για το Καραισκάκειο Ίδρυμα, όπου έλαβαν μέρος διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Επιπρόσθετα, μεταξύ των ημερομηνιών 13-19 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Κλάδο Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης του Αρχηγείου Αστυνομίας, συλλογή τροφίμων για να δοθούν σε άπορες οικογένειες.
Απώτερος σκοπός μας, είναι η Αστυνομία να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του, στηρίζοντάς τον και με πιο έμπρακτο τρόπο.