ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάσχεση ποσότητας πυροτεχνημάτων και κροτίδων βάρους πέραν των 1,000 κιλών

Συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας πυροτεχνημάτων και κροτίδων, βάρους πέραν των 1,000 κιλών, και στη σύλληψη δύο υπόπτων προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων. Οι δύο ύποπτοι, άντρες ηλικίας 46 και 45 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα, για σκοπούς εξετάσεων σχετικά με υπόθεση εισαγωγής εκρηκτικών υλών χωρίς την άδεια του Επιθεωρητή εκρηκτικών υλών.

Η ποσότητα πυροτεχνημάτων και κροτίδων εντοπίστηκε σε υποστατικό εταιρείας στη Λεμεσό, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο, μετά από έρευνα που έγινε από λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων, την περασμένη Τρίτη, 16 Νοεμβρίου. Το εμπορευματοκιβώτιο είχε εκφορτωθεί από εμπορικό πλοίο, που αφίχθηκε στο λιμάνι Λεμεσού, νωρίτερα την ίδια μέρα.

Αφού το Τμήμα Τελωνείων ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, μαζί με πυροτεχνουργό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και τον Υπεύθυνο του Κλάδου Πυροτεχνουργών της ΜΜΑΔ, μετέβηκαν στο υποστατικό της εταιρείας όπου βρισκόταν το εμπορευματοκιβώτιο για εξετάσεις. Από τα μέλη της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στο εμπορευματοκιβώτιο βρίσκονταν 90 κιβώτια, που περιείχαν 1,800 κροτίδες, 480 πυρσούς, 130 επίγεια εκτοξευόμενα πυροτεχνήματα, και 1,780 επίγειες συσκευές εκτόξευσης πυροτεχνημάτων, ενώ περιείχαν και 4,160 κεράκια για τούρτες. Το συνολικό βάρος των ανευρεθέντων στα 90 κιβώτια ανέρχεται στα 1,291 κιλά.

Εισαγωγέας των κιβωτίων μέσα στα οποία βρίσκονταν τα πυροτεχνήματα και οι κροτίδες, φέρεται σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία να είναι ο 45χρονος ύποπτος, που συνελήφθη λίγο πριν τη 1.00 τα ξημερώματα χθες, στην κατοικία του, από μέλη της Αστυνομίας. Αυτός οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησής του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Στη συνέχεια χθες, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας και ο 46χρονος ύποπτος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε σήμερα, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, διάταγμα εξαήμερης κράτησης, επίσης για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού.