ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας υπογράφηκε σήμερα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, στους νευραλγικούς τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.

Στην ομιλία που απηύθυνε ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η πλήρης αξιοποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού τομέα, συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της Αστυνομίας και «αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο των σχεδιασμών μας για μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση ολόκληρου του οργανισμού μας». Συνεχίζοντας τόνισε ότι «το μνημόνιο δίδει προτεραιότητα στην προώθηση της εκπαίδευσης, της χρήσης νέων τεχνολογιών, της κατάρτισης του προσωπικού και της αξιοποίηση της έρευνας για την προαγωγή εφαρμογών σε θέματα αστυνόμευσης, διερεύνησης, διοίκησης και ασφάλειας».

Κλείνοντας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, απευθυνόμενος προς τον Καθηγητή Καρτακούλλη, σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και Πανεπιστημίου, είναι πρωτίστως προς όφελος των πολιτών, αφού όπως ανέφερε η «διατήρηση και ενδυνάμωση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης και γαλήνης αποτελεί κοινό και ύψιστο στόχο, αλλά και προϋπόθεση για κάθε σύγχρονη ευνομούμενη και ευημερούσα κοινωνία».

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Καρτακούλλης ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας και υπογράμμισε ότι η εν λόγω συνεργασία επιβάλλεται στις μέρες μας, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και την αξιοποίηση της έρευνας και της τεχνολογίας για την προαγωγή εφαρμογών σε θέματα αστυνόμευσης, διερεύνησης, ασφάλειας και διοίκησης.