ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο – Πρόκληση φωτιάς πλησίον κρατικού δάσους

Τέθηκε υπό πενθήμερη κράτηση ο ύποπτος

Ανανέωση είδησης

Ο 26χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί, στο πλαίσιο διερεύνησης της πιο πάνω υπόθεσης, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Αρχική είδηση 07:44 am

Στο πλαίσιο διερέυνησης της υπόθεσης συνελήφθη 26χρονος

Γύρω στις 9.40 χθες βράδυ, λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή του χωριού Πύργος στη Λεμεσό.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν δύο εστίες φωτιάς σε απόσταση 400 μέτρων η μια από την άλλη.

Η φωτιά, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέκαψε τρία εκτάρια άγριων χόρτων και δασική βλάστηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία για συγκεκριμένο όχημα, το οποίο θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή που ξέσπασαν οι φωτιές. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε στο πιο πάνω χωριό και ανακόπηκε για έλεγχο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι οδηγείτο από 26χρονο, ενώ σε έρευνα που έγινε, εντός του οχήματος, ανευρέθηκε ένα κουτί με στέρεο πετρέλαιο και ένα κουτί σπίρτα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε στο Γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ανακρινόμενος, φέρεται να παραδέχθηκε στη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.