ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απέσπασαν περίπου €18,000 από εταιρεία, μέσω διαδικτυακής απάτης

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτριας εταιρείας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία της παραπονούμενης είχε προχωρήσει σε παραγγελία πρώτων υλών, από εταιρεία που βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού. Για την εν λόγω παραγγελία, στάλθηκε στην εταιρεία της παραπονούμενης, μέσω διαδικτύου, σχετικό τιμολόγιο προς εξόφληση, χρηματικού ύψους €17,985. Στην σχετική αλληλογραφία, αναφερόταν και συγκεκριμένος αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα έπρεπε να κατατεθεί το χρηματικό ποσό.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η παραπονούμενη απέστειλε το οφειλόμενο χρηματικό ποσό στο συγκεκριμένο λογαριασμό, προς εξόφληση του τιμολογίου. Ωστόσο χθες αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού πληροφορήθηκε από την εταιρεία του εξωτερικού, ότι το τιμολόγιο δεν είχε εξοφληθεί και ότι ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός όπου τοποθετήθηκαν τα χρήματα, δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη μορφή διαδικτυακής απάτης, αποτελεί συχνό φαινόμενο, με θύματα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, εταιρίες. Σε αυτή τη μορφή απάτης, οι απατεώνες παρεμβαίνουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία επιχείρησης και προμηθευτή και προσποιούμενοι τους προμηθευτές, ζητούν όπως οι μελλοντικές εξοφλήσεις
τιμολογίων να γίνονται σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό, ο οποίος φυσικά ανήκει στους ίδιους.

Για την ασφάλεια του κοινού έναντι αυτής της μορφής απάτης, καλούνται οι ιδιοκτήτες εταιρειών να προβαίνουν πάντοτε σε επαλήθευση τόσο της νομιμότητας των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν, όσο και των νέων στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών που αποστέλλονται.

Δείτε εδώ περισσότερες συμβουλές για το πως μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε θύμα μιας τέτοιας απάτης.