ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε 1,060 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία σε παγκύπριο επίπεδο, στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων

Συνολικά 1,060 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.
Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. της Παρασκευής 05/11/21 και 6π.μ. σήμερα Κυριακή 07/11/2021, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς και της νεανικής παραβατικότητας.
Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 483 καταγγελίες, οι οποίες έγιναν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 53 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 28 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου).
Προέκυψαν επίσης, 31 καταγγελίες που αφορούν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, εννέα για στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αναπήρων και 166 για παραβίαση σήματος τροχαίας.
Να σημειωθεί επίσης, ότι έγιναν έξι καταγγελίες για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 47 καταγγελίες για οδήγηση με ληγμένο πιστοποιητικό καταλληλόλητας, 115 καταγγελίες για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας και πέντε καταγγελίες για οδήγηση ακινητοποιημένου οχήματος.
Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 117 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια, με στόχο την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.