ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρόκληση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο με ύποπτο 54χρονο διερευνά η Αστυνομία

Υπόθεση πρόκλησης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο, με ύποπτο για το άναμμα της φωτιάς, άντρα ηλικίας 54 ετών, διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λευκωσίας.

Μετά από πληροφορία που λήφθηκε γύρω στις 4.00 το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και ανάφερε ότι άντρας έθετε φωτιά σε χωράφι στην περιοχή Παλαιομετόχου, ενώ εξέφρασε και απειλές εναντίον πολιτών που τον κάλεσαν με συστάσεις να σταματήσει, μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή για εξετάσεις. Στο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά εντόπισαν τον 54χρονο, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, άναψε τη φωτιά, ενώ απείλησε και εξύβρισε δύο άλλα πρόσωπα που του έκαναν παρατήρηση για το άναμμά της.

Ο 54χρονος, ο οποίος μετέφερε κυνηγετικό πυροβόλο όπλο και αριθμό φυσιγγίων, κλήθηκε και παρουσιάστηκε στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς, όπου ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη. Αυτός κατηγορήθηκε γραπτώς για το άναμμα της φωτιάς, καθώς και για τα αδικήματα της απειλής και δημόσιας εξύβρισης που φέρεται να διέπραξε.

Το κυνηγετικό όπλο μαζί με τα φυσίγγια που κατείχε ο 54χρονος κατακρατήθηκαν για εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του όπλου είναι ο ίδιος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 54χρονος είναι κάτοχος άδειας κυνηγίου, ενώ στην περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά, επιτρέπεται το κυνήγι.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κοκκινοτριμιθιάς διερευνά.

Την πυρκαγιά, που κατέκαψε γύρω στο ένα δεκάριο γης με ξηρή βλάστηση, κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.