ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιογραφική διάσκεψη στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η δημοσιογραφική διάσκεψη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας και της CNP Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18-24 Οκτωβρίου, 2021.

Την έναρξη κήρυξε η Έντιμη Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, η οποία στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους να εργαστούν και να συνεργαστούν με τον ίδιο ζήλο ώστε να ενδυναμωθεί η συλλογική προσπάθεια για καλλιέργεια οδικής συνείδησης, από όσο το δυνατό πιο μικρή ηλικία και να συνεχιστεί η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση των νέων και υφιστάμενων οδηγών.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι βασική επιδίωξη των ενεργειών της Αστυνομίας, είναι να επιτελεί τον κατασταλτικό της ρόλο στο ακέραιο. Αυξάνοντας τους τροχονομικούς ελέγχους και εστιάζοντας στα μελανά σημεία του οδικού δικτύου.

Η Αστυνομία συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου, έχει πλήρη επίγνωση της πολύπλευρης ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία. Ωστόσο, το θέμα των οδικών συγκρούσεων είναι πολυδιάστατο και πολύπλοκο και ως εκ τούτου η αντιμετώπισή του απαιτεί οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μόνο μέσω της στενής και συνεχούς συνεργασίας όλων των συναρμοδίων φορέων θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε μάχες στον αγώνα για καλύτερη ασφάλεια στους δρόμους μας. Μόνο μέσω της πλήρους ενεργοποίησης ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών θα καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος του μακάβριου καταλόγου των θυμάτων της ασφάλτου, κατέληξε ο κ. Μαυρόχαννας.