ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πενταετής φυλάκιση σε τρία πρόσωπα για ληστεία και απαγωγή με θύμα 36χρονο στην Πάφο

Ποινές φυλάκισης διάρκειας πέντε ετών, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε τρία πρόσωπα, άντρες ηλικίας 34, 30 και 29 χρόνων, που κρίθηκαν ένοχοι μετά από εκδίκαση υπόθεσης ληστείας και απαγωγής και άλλων αδικημάτων. Η ληστεία και απαγωγή διαπράχθηκαν εις βάρος 36χρονου, τον Σεπτέμβριο, 2020, στην Πάφο και είχε διερευνηθεί από το ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις 12 Σεπτεμβρίου, 2020, γύρω στις 5.30 το απόγευμα, τέσσερα πρόσωπα εισήλθαν στην οικία 36χρονου, όπου αφού απείλησαν τον ίδιο και τη συμβία του, έκλεψαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής αξίας κοντά στις 2,000 ευρώ.

Ακολούθως οι δράστες οδήγησαν τον 36χρονο σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου με απειλές τον εξανάγκασαν να προβεί σε ανάληψη από την αυτόματη ταμειακή μηχανή, χρηματικού ποσού ύψους 1,260 ευρώ, ποσό που στη συνέχεια παρέλαβε ένας από τους δράστες.

Ο 36χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία την επόμενη μέρα και από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Πάφου προέκυψαν στοιχεία εναντίον των 34χρονου, 30χρονου και 29χρονου. Αυτοί συνελήφθησαν από μέλη του ΤΑΕ Πάφου και τέθηκαν υπό κράτηση με δικαστικά διατάγματα για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση στις 24 Σεπτεμβρίου, 2020, με τους τρεις κατηγορούμενους να παραμένουν υπό κράτηση, για σκοπούς εκδίκασης.

Επιπρόσθετα των αδικημάτων ληστείας και απαγωγής, ήταν και τα αδικήματα απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή, απειλής, παράνομης εισόδου σε περιουσία, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Για τη διάπραξη των αδικημάτων, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη την ποινή φυλάκισης πέντε ετών για το αδίκημα της ληστείας.