ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δόθηκε η εκκίνηση της τριήμερης φιλανθρωπικής λαμπαδηφορίας του “Cyprus Police Torch Run”

Η Αστυνομική Λαμπαδηφορία του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Cyprus Police Torch Run», άρχισε σήμερα Τετάρτη 06 Οκτωβρίου, 2021 με αφετηρία την Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου (ΑΑΚ).

Γύρω στις 9:00 το πρωί, οι Αστυνομικοί Λαμπαδηφορείς εκκίνησαν από την Αστυνομική Ακαδημία, συνοδεύοντας τη φλόγα της αγάπης, η οποία θα μεταφερθεί σε όλες τις επαρχίες παγκύπρια, για να στείλει συμβολικά το μήνυμα της ελπίδας και την έμπρακτη συμπαράσταση της Αστυνομίας στα παιδιά του χαμόγελου, ώστε να είναι γενναία στην προσπάθεια τους αυτή.

Εκ μέρους της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό, η Διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού κα Νίκη Σανταμά, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η πρωτοβουλία δίνει τη δυνατότητα για ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, ώστε να γίνουν οι πολίτες κοινωνοί της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν οι ειδικοί αθλητές, οι προπονητές και οι οικογένειές τους. Μιας προσπάθειας η οποία δεν αφορά μόνο τα λίγα λεπτά των αγώνων, αλλά περιλαμβάνει επίπονες προσπάθειες, απαιτητική προετοιμασία και μεγάλη ψυχική αντοχή». Παράλληλα, συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, καθώς όπως ανέφερε η δράση της Αστυνομίας «ως ένας εκ των σημαντικότερων χορηγών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, τιμά το Αστυνομικό Σώμα και σφραγίζει το συμβόλαιό του με την κοινωνική προσφορά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κ. Χρήστος Μαυρής, εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι αθλητές αυτοί, αξίζουν πραγματικά την αποδοχή και την αγκαλιά μας. Είναι μαχητές, καθημερινοί μικροί ήρωες, από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε μαθήματα ζωής μέσα από τα οποία μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» και πρόσθεσε «ας συμβάλουμε, λοιπόν, όλοι μαζί σ’ αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια για να δώσουμε κουράγιο, δύναμη και ελπίδα στα παιδιά του χαμόγελου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Διευθυντής της ΑΑΚ, Ανώτερος Αστυνόμος κ. Θεμιστός Αρναούτης.
Οι σκοποί και οι επιδιώξεις του «Cyprus Police Torch Run», είναι η προώθηση, ανάπτυξη και υποστήριξη των σκοπών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, η συλλογή χρημάτων για υποστήριξη των αθλητών με νοητική αναπηρία και η διοργάνωση λαμπαδηφοριών, μέσω των οποίων συλλέγονται χρήματα για το σκοπό αυτό.

Η Λαμπαδηφορία, θα καλύψει όλες τις επαρχίες παγκύπρια και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 2021.

Πρόγραμμα:
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου,2021
Μετά την Αστυνομική Ακαδημία, οι λαμπαδηφορείς θα αφιχθούν γύρω στις 10:30π.μ. στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας και γύρω στις 12 το μεσημέρι στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων ΑΜΕΑ, διαμερίσματος Μόρφου, στην Περιστερώνα.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, 2021
Γύρω στις 8.30π.μ. θα βρίσκονται στο ΙΑΣΩΝΕΙΟ Ίδρυμα στη Λάρνακα και ακολούθως, γύρω στις 09:15π.μ. στο Κέντρο Διαμονής και Απασχόλησης στον Άγιο Λάζαρο, ενώ γύρω στις 09:45 στο Ειδικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας στη Λάρνακα. Στη συνέχεια, γύρω στις 11:30π.μ. θα παρευρεθούν στο Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας και στο Ειδικό Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, 2021
Η διαδρομή αγάπης θα αφιχθεί γύρω στις 09:00π.μ στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδιού με Ειδικές Ανάγκες «Το Σπίτι του Μάριου», ενώ γύρω στις 11.30π.μ. οι λαμπαδηφορείς θα αφιχθούν στην Πάφο στο Ειδικό Σχολείο «Θεοσκέπαστη»-Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, όπου στις 6μ.μ. θα ακολουθήσει εκδήλωση.