ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Οδικές εργασίες σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές τον μήνα Οκτώβριο

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021 και για περίοδο τριών (3) μηνών περίπου, στον Κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής της νέας εξόδου από τον Κόρνο στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, μετά την έξοδο Κόρνου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, θα είναι κλειστή για 400μ. περίπου και η τροχαία κίνηση προς Λεμεσό θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από τον κόμβο Γ.Σ.Π. μέχρι την έξοδο Αγίας Βαρβάρας, από τις 11/10/2021 και για περίοδο ενός μηνός περίπου, μεταξύ των ωρών 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέου αντιθαμβωτικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις. Με την ολοκλήρωση των εργασιών προς Αγία Βαρβάρα θα αρχίσει η ίδια διαδικασία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας από Αγία Βαρβάρα προς κόμβο Γ.Σ.Π.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στην κατεύθυνση προς Λευκωσία, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, 2021 και για περίοδο δύο (2) μηνών περίπου, στον Κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης εξόδου από Λεμεσό προς Κόρνο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας πριν την έξοδο Κόρνου προς τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Λευκωσία θα είναι κλειστή για περίπου 400μ. περίπου και η τροχαία κίνηση προς Λευκωσία θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, από την Πέμπτη 4/11/2021 μέχρι και τη Δευτέρα 8/11/2021, εκτός Σαββατοκύριακου, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, μεταξύ των κόμβων Αγ. Βαρβάρας και Βιομηχανικής περιοχής Ανατολικού, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης κολώνων οδικού φωτισμού, από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Στη Λάρνακα, την περίοδο 18/10/2021 – 26/11/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:30 – 15:00, στο δρόμο Κελιά – Τρούλοι, θα γίνονται εργασίες τοποθέτησης αγωγού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά (100μ. κάθε φορά) η μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την Κοινότητα Τρούλων μέχρι τα Κελιά με συνολικό μήκος 1,3χλμ. και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης στη Λάρνακα, την περίοδο 26/10/2021 – 9/11/2021, από τις 18:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα των δρόμων της Βιομηχανικής Περιοχής στη Λάρνακα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται με εκτροπή σε άλλους πλησίον δρόμους.

Στην επαρχία Λεμεσού, σε τμήμα του δρόμου Παρεκκλησιάς – Κελλακίου στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, από τη Δευτέρα 01/11/2021 – 31/12/2021, θα διεξάγονται, από Ιδιωτική Εργοληπτική Εταιρεία εργασίες τοποθέτησης Αγωγού για την κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Λυμάτων για τις Ανάγκες του ΣΑΛΑ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα κλείνει η μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου σε μήκος 120 μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με τη λειτουργία κινητού συστήματος προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 22/10/2021 – 31/12/2021, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μίας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του Τ.Α.Υ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100μ. περίπου (με συνολικό μήκος 850μ. περίπου) και η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της Φάσης 1 του οδικού δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/10/2021 – 23/4/2022, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον δρόμο με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.