ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Προστασία Ευάλωτων Προσώπων το Θέμα Επίσκεψης στο Αρχηγείο Αστυνομίας από Αντιπροσωπία της Γαλλίας

Μέλη της Διεύθυνσης Δικαστικής Προστασίας της Νεολαίας, που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γαλλίας, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ενημερώθηκαν για τους Κλάδους της Υ.Δ.Υ.Ε.Π. καθώς και για τις διαδικασίες και τα Πρωτόκολλα που ακολουθούνται από την Αστυνομία Κύπρου, τόσο για τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανηλίκων, τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, τα ελλείποντα πρόσωπα αλλά και για τις διαδικασίες και τον χειρισμό των παιδιών σε σύγκρουση με τον Νόμο. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για όλα τα πιο πάνω θέματα και συζητήθηκε ο τρόπος που χειρίζονται τα παιδιά σε σύγκρουση με τον Νόμο στην Γαλλία.

Ευχαριστούμε θερμά τη Γαλλική Πρεσβεία στην Κύπρο που επέλεξε την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων ως χώρο επίσκεψης των εκπροσώπων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γαλλίας κατά το study visit των Λειτουργών στην Κύπρο.