ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημoσίας Τάξεως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λευκωσία, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Πολύβιο Χατζηβασιλείου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, καθώς επίσης Αξιωματικοί και μέλη της Πυροσβεστικής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Υπηρεσία, ενώ η Υπουργός συνεχάρη τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν και την ετοιμότητα τους να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό και ειδικά για την συμβολή τους στην μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις κοινότητες ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Μεταξύ άλλων, η κα Δράκου τόνισε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου της είναι η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εξέλιξη, η οποία όπως είπε, δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες προοπτικές για το Σώμα της Πυροσβεστικής με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης Υπηρεσίας που να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο όποιο περιστατικό προκύψει.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας, εξήρε το σημαντικότατο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, τόσο στα εγχώρια καθήκοντά της, όσο και στο εξωτερικό όταν της ζητηθεί βοήθεια. Όπως ανέφερε ο Αρχηγός, «Οι προκλήσεις που αναφύονται και τις οποίες καλείται η Πυροσβεστική να αντιμετωπίσει καθημερινά ποικίλουν και ορισμένες φορές έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας». «Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις» είπε «Που η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ το έργο της εξελίσσεται σε πιο ήρεμους ρυθμούς σε σχέση με το έργο της Αστυνομίας, βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες και ιδιάζουσες καταστάσεις. Μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερες δυσκολίες και αντιξοότητες, απαιτείτο η λήψη κρίσιμων αποφάσεων και η εφαρμογή δραστικού σχεδίου αντιμετώπισης και καταστολής τους». Παράλληλα, ο κ. Παπαθεοδώρου χαιρέτησε την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η επίσκεψη της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως εντάσσεται στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων γνωριμίας. Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ.