ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη 37χρονος που καταζητείτο για υπόθεση εμπρησμού, διάρρηξης, κλοπής, και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία

Εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από την Αστυνομία, άντρας ηλικίας 37 ετών, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού, διάρρηξης κτιρίου, κλοπής, παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 20-21 Ιουλίου, 2021, στη Λεμεσό. Ο 37χρονος ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Λεμεσού να διερευνά την υπόθεση, για την οποία έχουν ήδη καταδικασθεί σε ποινές φυλάκισης άλλα δύο πρόσωπα, ενώ τέταρτος ύποπτος εξακολουθεί να καταζητείται από την Αστυνομία.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στις 05 Αυγούστου, 2021, τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 35χρονου τότε υπόπτου, μαζί με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία άλλων δύο καταζητούμενων υπόπτων, άντρες ηλικίας 33 και 37 ετών τότε, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που θα μπορούσε να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους. Ο 37χρονος σήμερα καταζητούμενος εντοπίστηκε το μεσημέρι χθες Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, 2023 και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, δυνάμει δικαστικού εντάλματος που είχε εκδοθεί για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ακόμη ένας από τους τρεις καταζητούμενους, άντρας ηλικίας 33 ετών, συνελήφθη στις 16 Αυγούστου, 2021. Μετά και τον εντοπισμό των δύο καταζητούμενων, η συνέχιση της δημοσίευσης της φωτογραφίας και των προσωπικών τους στοιχείων είναι αχρείαστη.

Της σύλληψης των δύο, προηγήθηκε στις 28 Ιουλίου, 2021, η σύλληψη τέταρτου υπόπτου, άντρα ηλικίας 31 ετών τότε. Τόσο εναντίον του 31χρονου, όσο και εναντίον του 33χρονου καταχωρήθηκε από την Αστυνομία η υπόθεση για άμεση εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο εξέτασε το μαρτυρικό υλικό που συνέλλεξε από τις έρευνες της η Αστυνομία και το οποίο παρουσίασε ενώπιον του η Κατηγορούσα Αρχή και αφού έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, επέβαλε και στους δύο ποινές φυλάκισης διάρκειας 7 χρόνων.

Για την υπόθεση η Αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί 39χρονο σήμερα άντρα, η φωτογραφία και στοιχεία του οποίου δίνονται εκ νέου στη δημοσιότητα με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών, που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ο εμπρησμός του κτιρίου στη Λεμεσό, διαπράχθηκε γύρω στη 1.50 τα ξημερώματα της Τετάρτης, 21 Ιουλίου, 2021. Τη φωτιά αντιλήφθηκε πολίτης ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία, μέλη της οποίας, μαζί με μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν την πυρκαγιά. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα στο εσωτερικό του κτιρίου.

Υπενθύμιση: Περαιτέρω δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει το εν λόγω αναζητούμενο πρόσωπο, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.