ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ/ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

HEOPHILE CHEFOIN KANGKANG και αναζητούμενο πρόσωπο

Φωτογραφίες δύο προσώπων, υπόπτων για την υπό διερεύνηση υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού ύψους 53,000 ευρώ, απόπειρας παραχάραξης νομίσματος, παράνομης κατοχής υλικών και εργαλείων για παραχάραξη νομίσματος και κακόβουλης χορήγησης βλαβερού πράγματος, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Πρόκειται για τον Theophile Chefoin Kangkang, ηλικίας 27 χρόνων, ημερομηνία γέννησης 05/06/1993, από Καμερούν, ο οποίος διακρίνεται στις φωτογραφίες με αριθμό «1», και για τον αγνώστων στοιχείων και υπηκοότητας άντρα Αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος διακρίνεται στη φωτογραφία με αριθμό «2».

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ή αναγνώριση των στοιχείων τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας, στον τηλεφωνικό αριθμό 24-804060, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία και την καταγγελία που υπέβαλε στην Αστυνομία 24χρονος, το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, 2021, γύρω στις 8.00 το βράδυ, αυτός συναντήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Λάρνακα, με άγνωστο άντρα, τον οποίο γνώρισε μέσω διαδικτύου, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα του πολλαπλασιάσει το χρηματικό ποσό των 53.000 ευρώ σε 150.000 ευρώ, με τη χρήση χημικών.

Ενώ ο 24χρονος συνομιλούσε με τον ύποπτο, ο τελευταίος έφερε απότομα ρούχο μπροστά στο στόμα και την μύτη του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τις αισθήσεις του, αφού πιθανόν να εισέπνευσε άγνωστη ουσία. Όταν αργότερα ο 24χρονος επανάκτησε τις αισθήσεις του, αντιλήφθηκε ότι ο άγνωστος είχε φύγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, αφού έκλεψε το χρηματικό ποσό των 53.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του ο 24χρονος, καθώς και την τραπεζική πιστωτική κάρτα του ιδίου.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν από μέλη της Αστυνομίας στη σκηνή, εντοπίστηκε μία ταξιδιωτική τσάντα η οποία περιείχε υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για παραχάραξη χαρτονομισμάτων, ενώ όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, η κράτηση του δωματίου στο ξενοδοχείο, είχε γίνει πιθανόν από τον καταζητούμενο Theophile Chefoin Kangkang, αφού αυτός παρουσίασε πλαστό Δελτίο Ταυτότητας της Γαλλίας, με αριθμό 11CA81994, στο όνομα Diallo Dien Samba, ημερομηνία γέννησης 13/01/1986.

Πέραν των δύο υπόπτων που καταζητούνται, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη άλλων τριών προσώπων, άντρες ηλικίας 21, 49 και 37 χρόνων, εναντίον των οποίων εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σημ.: Φωτογραφία καταζητούμενου/ αναζητούμενου προσώπου μπορεί να δημοσιευθεί αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό, για τον οποίο δίνεται στη δημοσιότητα. Η μετέπειτα δημοσίευσή της, δυνατό να αντιβαίνει σε πρόνοιες της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.