ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη σύλληψη αναφορικά με υπόθεση τηλεφωνικής απάτης με πρόσωπα που παριστάνουν τους γιατρούς

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης τηλεφωνικής απάτης με πρόσωπα που παριστάνουν τους γιατρούς, η Αστυνομία προχώρησε χθες το μεσημέρι στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου.

            Πρόκειται για άντρα ηλικίας 51 ετών ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του από τις 20 Μαΐου, 2024. Σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, άντρας 48 ετών ο οποίος είχε συλληφθεί στις 16 Μαΐου, 2024, τελεί υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από 72χρονη στις 8 Μάιου, 2024, σύμφωνα με την οποία  δέχθηκε τηλεφώνημα στη σταθερή γραμμή της οικίας της, από άγνωστό της άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως χειρούργος ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο ύποπτος φέρεται να της ζήτησε το χρηματικό ποσό των €57.000 για χειρουργική επέμβαση, στην οποία χρειαζόταν να υποβληθεί ο γιός της, ο οποίος δήθεν τραυματίστηκε σε δυστύχημα, ενώ παράλληλα στο τηλέφωνο ακουγόταν και δεύτερο πρόσωπο που έκλαιγε και της έλεγε ότι είναι ο γιός της και ότι είχε δυστύχημα. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας, μετέβη στο σπίτι της 72χρονης, όπου του έριξε από το μπαλκόνι, τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των €52.000.

            Ο 51χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του. Τα Δελτία Τύπου αρ. 1 ημερ. 9 Μαΐου, 2024  και αρ. 1 ημερ. 16 Μαΐου, 2024 είναι σχετικά.

            Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.