ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση Τιμής προς τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας για τη διαχρονική προσφορά τους στο Αστυνομικό Σώμα και στην κοινωνία ευρύτερα

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Αστυνομία τίμησε σήμερα τις γυναίκες μέλη της, για τη διαχρονική τους προσφορά στο Αστυνομικό Σώμα, αλλά και για τη συνεισφορά τους στην κοινωνία ευρύτερα μέσα από έναν πολυμορφικό ρόλο.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα, τιμήθηκε η γυναίκα Αστυνομικός για την πολύτιμη και πολυσύνθετη προσφορά της στον οικογενειακό και εργασιακό χώρο, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριος Χαρτσιώτης και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαδεοδώρου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, απευθυνόμενος προς τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων «Γνωρίζω τις καθημερινές και κοπιώδεις προσπάθειές σας για υπεράσπιση των νόμων και του Συντάγματος, με αυστηρή προσήλωση στην τήρηση των κανόνων του Κράτους Δικαίου. Ταγμένες στην υπηρεσία του κάθε πολίτη, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελείτε πηγή έμπνευσης για κάθε εργαζόμενη γυναίκα της Κύπρου».

Επίσης, πρόσθεσε πως «Επιτρέψτε μου κλείνοντας να καταθέσω για ακόμη μία φορά την εκτίμηση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλετε καθημερινά, προκειμένου να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο και την αποστολή σας με πραγματική αίσθηση καθήκοντος, αποτελεσματικότητα, συνέπεια και επιτυχία.

Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σημαντική, πολυσύνθετη και πολυεπίπεδη δράση και προσφορά σας στον τόπο και σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στέκεται σύμμαχος και αρωγός στις διαχρονικές προσπάθειες και διεκδικήσεις σας για ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο αύριο».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, κάνοντας αναφορά στις γυναίκες που υπηρετούν σήμερα στο Αστυνομικό Σώμα, τόνισε πως «H Αστυνομία Κύπρου, στηρίζει και υποστηρίζει τη γυναίκα αστυνομικό, αντιλαμβανόμενη απόλυτα την πολλαπλότητα και αναγκαιότητα του ρόλου της στην Υπηρεσία μας και στην κοινωνία μας ευρύτερα. Αρχικά, σεβόμαστε και τιμούμε τον ρόλο της ως μητέρας και για τον λόγο αυτό έχουμε θεσπίσει ένα ισχυρό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, που προασπίζει τη μητρότητα και τα κεκτημένα δικαιώματά της».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε επίσης «Ευχαριστήσω από καρδιάς για όλα όσα συνειδητά προσφέρετε στο Αστυνομικό Σώμα και να σας καλέσω να συνεχίσετε με τον δυναμισμό, τη χαρισματικότητα, το πάθος, την ευαισθησία και ενσυναίσθηση που σας διακατέχει και σας διακρίνει, να κάνετε, κάθε μέρα, ακόμη καλύτερη την Αστυνομία μας».

Τέλος ο κ. Παπαθεοδώρου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα καθαριότητας του Αρχηγείου Αστυνομίας «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και υγιεινής στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να τους εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες και την απεριόριστη εκτίμηση της Ηγεσίας και ολόκληρου του προσωπικού για την προσφορά τους. Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες, παρευρισκόμενες και μη, με υγεία, και κάθε καλό σε εσάς και στις οικογένειές σας».